JAD Jiwaku Ada Dirimu MOBI ↠ JAD Jiwaku PDF \

JAD Jiwaku Ada Dirimu Tapi agak meleret di akhir akhir cerita dan aku sekadar belek sahaja 45 Sukanya perjalanan cinta antara J Al tahniah kepada penulis yg membuatkan kelainan pada cerita ini mungkin pada awalnya saya merasakan cerita ini agak klise mcm cerita kahwin paksa yg lain tapi anggapan saya tersasar jauh J Al saling memerlukan antara satu sama lain berusaha utk menjayakan perkahwinan mereka memupuk rasa dr sayang sebagai kwn kepada fasa seterusnya bkn hanya sekadar kwn tapi pasangan hidup yg saling melengkapi congrats BlurbBerkahwin dengan Jad Jazman Tak pernah terfikir oleh kotak fikiran Nur Alena Jad itu hanyalah sekadar kawan yang boleh dijadikan tempat meminta pertolongan Tapi demi keselamatan diri demi mahu lari dari Khan yang psiko Alena terima cadangan keluarga untuk mengahwini lelaki itu Kerana dia tahu dia akan selamat bersama Jad Lelaki itu mana pernah ada hati pada perempuan “Kau pergi kelab gay kan tadi” Alena “Kau tanya lagi macam tadi siap kau” Jad Hidup sebumbung tapi haluan asing asing sebab antara mereka tak pernah wujud perkataan cinta Tapi bila keadaan memaksa untuk mereka tinggal berjauhan ada rasa lain pula yang muncul “Datang sini” Jad bersuara lembut “Bila” “Hujung minggu” “Hmm” “Please Sekejap pun tak apa Aku rindukan kau” Bila jauh rasa rindu mula menggebu rasa sayang mula bercambah Masa dekat semua tu tak pernah pula muncul Tapi benarkah Jad rindukan dia Sedang dia tahu si suami yang berada nun jauh di sana sudah ada Zeki ‘teman tapi mesranya’ di sisi “Susah kan nak bukti yang aku sayangkan kau Payah kan untuk kau rasa yang aku ikhlas sayangkan kau Sebab kita bukan bermula sebagai kekasih Sebab aku bukan Khan” Jad Bila nada cemburu mula berirama ada yang menuntut penjelasan Khan yang sudah berubah dan Zeki yang sentiasa ada antara mereka mana satu yang menjadi puncanya Announcement before review N nak jual buku ni for RM15 Pada sesiapa yang berminat boleh lar PM Sebuah novel yang sesuai bagi mereka yang muda atau berjiwa muda Jalan cerita yang simple dan tak stressful dan takda villain tapi ada ‘langau’ Suka sangat dengan Jad dan Alena especially Jad kerana dia seorang anak muda yang responsible Walaupun pada awalnya menentang apabila dicadangkan untuk mengahwini Alena he did make an effort to make their marriage works Rasanya that is one of the reason what made them such a cute couple Kedua dua masih belajar masih menuntut Pergi honeymoon pun dengan parents and best friends But the both of them are committed to the marriage There’s no such things as kahwin kontrak antara mereka Perkahwinan mereka bermula as a marriage of convenience tapi malam pertama tetap berjalan although delayed beberapa hari Walaupun masih menggunakan kata diri aku kau selepas berkahwin ia tetap digunakan dengan rasa kasih sayangDespite the upside towards the end of the story ia sudah mula meleret sedikit sebab konflik yang timbul is basically a repetition of what had happened earlier But having said that JAD is one of my most enjoyable read of 2015 Giler la kalu x suka buku nie Best bangat kot Hahahaha Lurve the friendship and definitely lurve their relationshipEven tho tetibe but it always Allah fate NgeeeeZeki will never be the orang ketiga Mmg x layak utk dijealousy gitu HeheheTp Khan tue mmg toing2 Org dah reject tue mohon la bawak diri Saje jer nak jadi Batu Anson kat tgh2 depa nie HaipppppAnd Al ngan J they are ohsem Lain orang lain pendapatnya kan Jalan cerita menarik Cuma saya tak bekenan tang duduk berdua sebelum nikah atas alasan Jad nak protect Alena Bukan sehari bukan dua Tapi berbulan bulan Agak kurang baik untuk dijadikan panduan disitu nota tambahanAda setengah cerita bila kita membaca kita akan dibawa sama masuk dalam cerita tu Contoh kalau babak di taj mahal kita turut terbuai dan menikmati indahnya taj mahalkalau babak di holland kita pun dapat rasa indahnya tulip di holland Even kita tak pernah jejak tempat tempat tersebutDan kisah nisaya tak rasa indahnya leeds tak apa masih boleh diperbaiki Farah oiibukan senang nak menulis ant DMM LUTH dan JAD sy lbh suka kan JADhati sy lbh dekat dgn JADpd sy karya ni awesomemmg best Review coming soon Pcerita kali ni lebih matangsweet tu masih ada tapi tidak terlalu sweet mcm sblm nisuka sgt dgn watak JadJad yg matang Jad yg caring Jad yg protective Jad yg sweet Jad yg seksi P all complete packageJad yg pandai main dgn fikiran Alena yg suka jump to conclusionx sangka pulak ni buku WT yg tulis larikkkkkk jap jap japotak tengah rewind balik cerita dia macam mana yek? adakah sebab terlalu lambar baru nak review or memang cerita dia tak lekat dalam otak?penulis suruh kita open minded bila baca novel ini tetapi setiap tingkah laku kita ada batasannya niat suci murni tidak menghalalkan sesuatu perkara yang tidak digalakkan ataupun sememangnya dihalang agama Duduk serumah kerna heroin diganggu oleh bekas teman lelakinya Hmmdekat bumi UK tu cuma mereka berdua je ke orang Islam melayu? Apa tak boleh cari teman perempuan? ada banyak cara untuk mengelak berlaku perkara tidak diingini Open minded lah ni sebab tu dalam otak yuni tengah fikirkan cara2 lain selain duduk serumahnasib baik masa part akhir2 tu diaorang dah tukar dari aku kau ke I you oklah tu untuk langkah permulaanrasanya novel penulis yang sebelum ni yuni baca lagi ok tak tahu kenapa macam tak berapa masuk dengan jiwa kita masalahnya simple je kalau ada two way communication Ini asyik buat kesimpulan sendiri iye memang tambahkan masalah Jad dan AlenaAl mula berkenalan ketika sama2 menuntut di Leeds Hubungan mereka sangat akrab Tiada rahsia antara mereka masing2 saling memerlukan saling mengambil berat serta saling menjaga Walau bagaimanapun keakraban mereka tdk disenangi teman lelaki Al Khan Darris Al kemudiaannya tekad memutuskan hubungannya dgn Khan krn tdk tahan dgn sikap Khan yg terlalu cemburu gemar mengongkong Khan yg tdk dpt menerima perpisahan tersebut menuduh Jad sbg puncanya lantas bertindak menyerang Jad Al pula ttp diganggu dirayu agar kembali kpdnyaDemi keselamatan Al demi mengelak gangguan berterusan Khan Jad menikahi Al atas nasihat ibu bapanya walaupun hatinya berbelah bahagi Al yg mmg sygkan Jad menerima dgn rela pernikahan tersebut sementelahan dia sudah terbiasa menumpang kasih sayang kedua org tua Jad Maka bermulalah fasa penyesuaian perubahan status dpd teman rapat kpd suami isteri mereka sama2 berjanji untuk mejayakan ikatan suci tersebutMereka tinggal bersama lagak pasangan suami isteri selayaknya saling melaksanakan tanggungjawab tetapi masih tidak saling memahami Walaupun bergelar suami kpd Al Jad ttp mengutamakan rakan2 lelakinya sehingga menyebabkan Al sering terasa hati tambahan pula fikirannya diracuni kenyataan bahawa Jad berhubungan songsang dgn teman2nya itu Setelah tamat pengajian Al kembali ke tanahair bg membantu di syarikat keluarganya sementara Jad menimba pengalaman di luar negara Berpisah jarak menjadikan mereka mula mengerti apa perasaan yg sebenarnya bersarang di hati mereka Ada rindu yg bertamu ada sayang yg memayungi Namun Khan masih terus membayangi Al tanpa putus asa mengekori Al ke mana sahaja sentiasa mencari ruang mendekati serta dgn beraninya cuba meracuni pemikiran Al demi menzahirkan ragu di hati Al ttg JadManakala Jad pula yg sudah merasa indah manisnya memegang gelaran “suami” masih tenggelam dlm ego sendiri untuk meluahkan rasa hati kepada sang “isteri” meskipun wanita itu dirindui separuh mati Ironinya antara sahabat isteri Jad masih tidak mampu mengatur prioriti membuatkan Al terus hanyut dgn telahannya sendiriMampukah mereka bertahan bila mereka saling memendam rasa kekok berkongsi Jad yg suka berdiam diri Al yg selalu suka jump into conclusion sendiri Sulitnya apabila persefahaman sbg teman rapat tidak seperti persefahaman suami isteri Mengalahkah mereka walaupun telah berjanji apabila rasa curiga sentiasa mendampingi?Sekali I dah buat keputusan tu selama lamanya I akan jaga Al Macam mana I dah janji nak pastikan hubungan kita berjaya dulu sampai bila bilapun I akan berusaha datanglah sejuta yang namanya sama dengan Nur Alena sekalipun tapi Nur Alena Safuan ni juga yang I nak JadMengenali penulis dgn signature sweet gentle melting ini kita tdk akan menjangka kali ini JAD akan ditulis sebegini Ada kelainan dlm tulisan beliau kali ini Watak2 yg dibina kali ini lebih santai selamba menghiburkan Internal conflict yg tercipta dlm proses penyesuaian persefahaman antara pasangan menjadi tema kali ini Mungkin ada di antara kita pernah berhadapan konflik sebegini Yg nyatanya cerita light easy ini tdk menyesakkan fikiran kita yg membacanya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *